Jak jsme vyhráli cenu spolku Můj Kolín o nejoriginálněji ozdobený vánoční stromek.

Koncem října, tedy v době, kdy se Vánoce  zdají být tak daleko, předaleko, přišla nabídka na účast v 2. ročníku soutěže o nejkrásnější vánoční stromek ozdobený dětmi z mateřských a základních škol v nákupním centru Futurum. Protože nás zaujalo téma – pohádka o Popelce, rozhodli jsme se ve školní družině, že se soutěže zúčastníme.

 Ve všech odděleních se rozpoutaly debaty o tom, jak budou ozdobičky vypadat, z čeho je budeme vyrábět, čím vlastně Popelku vyjádřit. Vybrali jsme půvabnou bílo zlatou barevnou kombinaci a vytvořili střevíčky, kouzelné  zámky, oříšky, holoubky, portréty Popelky s princem, srdíčka, mašličky a 28. 11. jsme se vydali v doprovodu našich vychovatelek stromek ozdobit. Přišli jsme úplně první, tak jsme si vybrali ten nejvyšší a podle nás nejhezčí připravený stromek a s chutí jsme se pustili do zdobení. Práce nám šla hezky od ruky a z ozdobeného stromku jsme měli velkou radost. Do špičky jsme posadili papírovou sovičku Rozárku, aby na náš stromek dohlížela a nastalo těšení, jestli se náš stromeček bude návštěvníkům a porotě líbit a ocení naši práci a úsilí…

A povedlo se, 13. 12. jsme se při slavnostním vyhlášení výsledků soutěže dověděli, že náš stromek získal cenu spolku Můj Kolín. Velký balík dobrot, který jsme dostali, jsme si spravedlivě rozdělili a náležitě vychutnali.

Lenka Hárovníková