Otevřená ulice za účasti 1.ZŠ Kolín

V neděli 15.12.2019 proběhla v prostoru před kolínským chrámem sv. Bartoloměje adventní Otevřená ulice, dnes již docela tradiční setkání dětí i dospělých.

Naše škola se této akce zúčastnila poprvé. Jako jediní prodejci dárků s vánoční tématikou jsme dělali společnost prodejcům horkých nápojů a opékaných buřtů.

 Za asistence pana školníka Zdeňka Belzy, který nám dovezl ze školy lavice, jsme s kolegyněmi p. uč. Mrázkovou, Belzovou a Procházkovou připravili prodejní místo, naaranžovali jsme výrobky žáků naší školy, přiřadili jsme cenovky a netrpělivě jsme očekávali první návštěvníky.

Z řad samotných výrobců vánočních dárků se přihlásily k prodeji žákyně 5.A Nikol Pelčová a Nikola Sauerová, z 9.třídy Veronika Novotná, Nikola Fundová a Anna Macháčková, kterou přišla později podpořit sestra Radka z 8.třídy a  prodávala i Eliška Morová z 5. třídy.

 Kvůli dešti jsme museli naše výrobky střídavě zakrývat a odkrývat, a dokonce ukončit prodej z důvodu nepřízně počasí o půl hodiny dříve, oproti avízované 19té hodině. Přesto jsme pro naši školu z prodeje výrobků žáků školy a školní družiny přinesli zajímavou finanční  částku.

Všem, kteří věnovali nedělní odpoledne této akci  a zviditelnili tak naši školu, velmi děkuji.

 

Mgr. Jitka Vítová